نایلون وکاربرد آن
نایلون و کاربرد آن
نایلون چیست؟
نایلون با کاربردهای مختلف از فعالیتهای روزمره زندگی تا صنایع ، مفیدترین ماده مصنوعی ساخت بشر است. این پلاستیکی است که می تواند به الیاف کشیده شود و یا برای ایجاد امکانات رفاهی به محصولات روزانه تبدیل شود. ما می توانیم تمام زندگی خود را با نایلون در کنار خود زندگی کنیم. از فرش نایلون به سمت آشپزخانه می پرید ، صبحانه خود را پس از تمیز کردن دندان های خود با مسواکی که موهای آن از نایلون ساخته شده است ، روی یک کاسه نایلونی بخورید. از چتر نایلونی بالای سر شما برای خارج شدن از خانه در زیر نور شدید آفتاب یا جلوگیری از باران استفاده می شود.
انواع نایلون
- نایلون 6 – توسط Paul Schlack ساخته شده است. به وسیله پلیمریزاسیون با باز شدن حلقه تشکیل می شود.
- نایلون 510 – از اسید سباسیک و پنتاماتیلن دی آمین بدست می آید.
- نایلون 16 – با کمک تجزیه اسید از دینیتریل ها تولید می شود.
- نایلون 66 – Wallace Carothers نایلون 66 را با استفاده از آمید به ثبت رساند
ساختار شیمیایی و کاربردهای نایلون
خلاصه از ساختار نایلون و کاربرد آن : شیمی آلی یک شاخه شیمیایی است که با ترکیبات کربن و به ویژه ترکیبات کربن موجود در موجودات زنده درگیر است. این شاخه از شیمی که در اصل به ترکیبات تولید شده توسط موجودات زنده محدود می شود ، شامل مواد ساخته شده توسط انسان مانند پلیمرها شده است. پلیمرها موادی با ساختار مولکولی هستند که عمدتا یا کاملاً از تعداد زیادی واحد مرتبط مانند نایلون تشکیل شده است. نایلون مفیدترین ماده مصنوعی با کاربردهایی است که روز به روز تا فرآیند و صنعت های متفاوت به انسان کمک های بسیار زیادی کرده است . این پلاستیکی برای ایجاد امکاناتی است که می تواند به الیاف کشیده شود و یا به محصولات روزمره تبدیل شود. از آنجا که مقرون به صرفه و با دوام است ، برای ساخت اجزای بسیار از وسایل از پلاستیک استفاده می شود. این ماده اغلب به دلیل عدم رسانایی و مقاومت در برابر حرارت در صنعت الکترونیک هم مورد استفاده قرار می گیرد.
خواص نایلون
- پر زرق و برق
- کشسانی بسیار بالا
- در برابر آسیب و ضربه مقاوم است
- در برابر روغن و بسیاری از مواد شیمیایی ارتجاعی آب را جذب نمی کند
- سریع خشک می شود
حلال نایلون چیست ؟ نحوه بازیافت
از زمان ایجاد اولین پلاستیک ساخته شده توسط بشر ، تولید و مصرف جهانی پلاستیک به طور مداوم در حال افزایش است. با این حال ، از آنجا که مواد پلاستیکی با دوام هستند و تخریب آنها بسیار کند است ، با قدرت ماندگاری بالا تبدیل به زباله می شوند. مصرف بیش از حد ، دفع و زباله های پلاستیکی منجر به آلودگی می شود ، بنابراین عواقب جدی زیست محیطی ایجاد می کند. تا به امروز ، فقط بخشی از پلاستیک های زائد دوباره مورد استفاده و بازیافت قرار می گیرند. در حقیقت ، بازیافت پلاستیک به دلیل چالش های فنی و سود نسبتاً ناکافی ، به ویژه در پلاستیک های مخلوط ، همچنان یک چالش بزرگ است. این بررسی بر روی یک روش سازگار با محیط زیست و بالقوه سودآور برای جداسازی و بازیابی پلاستیک و استخراج حلال متمرکز است. این شامل روش انحلال ساختار نایلون / تجمع مجدد و استخراج مایع فوق بحرانی است که پلاستیک های بازیابی شده با کیفیت بالا و قابل مقایسه با مواد بکر تولید می کند. این روش ها با استفاده از پلاستیک های تولید انبوه (PS ، PC ، پلی الفین ها ، PET ، ABS و PVC) به عنوان نمونه خلاصه و مورد بحث قرار می گیرند. برای بهره برداری از روش ، کیفیت و کارایی استخراج حلال شرح داده شده است. با حذف این چالش های فنی ، روش استخراج حلال برای مسائل پلاستیکی و بازارهای پلیمر امیدوار کننده و پایدارتر می شود.